Sunday, January 20, 2013

Äntligen tappad!

Nova har haft en lös tand sedan i juli. Vi trodde att hon skulle tappa den när hon var hemma hos Grandma och Grandpa i augusti - så blev det INTE. Maken till barn att inte vicka på sina lösa tänder finns inte. Vid det här laget, 6 månader senare, hade den nya tanden växt upp bakom den lösa, och Darrin hunnit bli orolig att hon skulle få infektion så vi behövde åka till tandläkaren och dra ut den. Han har vickat åt Nova varenda kväll den senaste månaden. Nu är han bortrest över helgen (kompisåterträff i Texas) och Nova och jag hade pratat om att det skulle kännas härligt att överraska honom med en glugg när han kom hem... men ingen av oss hade stort hopp att det skulle hända.

I eftermiddags var vi på badhuset i Cambridge för första gången. Det är inte riktigt som ett svenskt badhus - det är gymnasiets pool egentligen, och den har bara öppet för familjebad under begränsade tider - men det var helt ok. Zoey njöt som vanligt och kastade sig vilt i från kanten på kanonkulaviset. En gång råkade hon kanonkula rakt in i.... just det, Novas tand. Och det var allt den behövde. Efter det kunde jag plocka den som ett smultron från sin buske.

Nu sover Nova, och tanden ligger i hennes tandkudde med Hellp Kitty på som Grandma har gjort. (Efter att hon hade sin förra tappade tand i ett vattenglas som Darrin slängde ut och stoppade i diskmaskinen, så vågar hon aldrig prova vattenglasmetoden igen...)

Hoppas att tandfén kommer ihåg att fixa pengar i natt! :-)

1 comment:

Mormor said...

Oh, så kuuuuul att den äntligen har lossnat!Det ska bli roligt att höra hur tandfen lyckas den här gången ..... och det ska bli roligt att se dig på Skype Nova och titta efter om vi ser någon skillnad.