Thursday, October 03, 2013

Waterfire

Vi hade myslördag i lördags. Fyra mysiga saker hann vi med:

1) Fira Zoeys halvårsdag. det var egentligen i torsdags, men hon gick glatt med på att flytta firningen för att Darrin hade galen jobbdag i torsdags. Vi gjorde frukostmuffins på säng, och hon fick två paket (gränsen för halvårsdag). Zoey har blivit diademtjej (använder diadem varje dag), så hon fick ett kit för att göra egna som hon har gått och drömt om länge. Lyckat!

2) Handla skor. Nova, Zoey och jag åkte iväg med Darrin handlade mat. Vi hade enorm tur och hittade perfekta skor till både mig och Nova på första affären - sista paren av varje sort råkade vara just våra storlekar! Zoey behövde inga skor men vi hittade ett perfekt par till henne också. Sedan fick vi tid att åka till Target också och handla andra nödvändigheter som trosor, strumpor och benvärmare. Alla tjejernas strumpor och hälften av Zoeys trosor hade plötsligt blivit för små, så det behövdes påfyllning! Jag måste säga att shopping inte är vad jag vanligtvis skulle kalla mysigt, men vi fick en riktigt härlig stund tillsammans alla tre.

3) Barnens bokklubb. Dagens möte var hemma hos oss. Den här gången kom de igång med ordentlig diskussion om boken - kul! Darrin hade ordnat med pilspetshalsbandspyssel, vilket passade perfekt eftersom boken handlade om en indiantjej som blir lämnad ensam på en ö utanför Kalifornien när resten av stammen åker därifrån, och bland annat måste lära sig att göra sina egna vapen, både som försvar och för att skaffa mat.

4) Utflykt till Providence. När alla hade åkt hem från bokklubben packade vi in oss i bilen och åkte till Providence för att njuta av årets upplaga av Waterfire, med tända eldar i vattnet längs stadens flodpromenad i höstmörkret. Verkligen ett supermysigt evenemang. Doften av lägereld ligger tung över hela innerstaden. Vi följde eldtemat och kompletterade kvällen med middag på restaurangen "Fire & Ice", där man får gå och plocka sina egna ingredienser som sedan grillas medan man står och tittar på. Båda tjejerna uppskattade det, även om Zoey sa efteråt att det får bli McDonald's nästa gång...
Middagsgrillning på Fire & Ice

Waterfire i Providence

No comments: