Thursday, February 09, 2012

100th Day Of School

Jag tycker om Novas och Zoeys skola. Varje morgon när vi kommer in genom dörren känner vi oss välkomna in i värmen och och gemenskapen. Skolans familjekoordinator står vid huvudingången och hälsar alla barn med namn. Rektorn är också ofta ute och hälsar.

Idag firar de att de har gått i skolan 100 dagar. Båda har fått ta med sig en samling med hundra saker hemifrån (Zoey valde gummisnoddar, Nova ett papper med hundra Hello Kitty-stämplar). Båda kommer att fira, men Novas fröknar verkar gå mest in för firandet. Det var riktig partystämning i hennes klassum i morse. Alla hade pyjamas (pyjamasparty). Alla fick ta på sig varsin krona som de gjort själva under veckan dekorerad med 100 paljetter. De har räknat upp 100 snacks till morgonfikat (typ småkexs och flingor) i varsin påse. De ska ha dansfest med grannklassen. De ska göra ett stort plakat med 100 ord som de har lärt sig skriva. De får leta efter 100 gömda duvor (från Mo Willems "Don't Let the Pigeon Drive the Bus"-bok) över hela klassrummet. Med mera.

Nova har sett fram emot att få ha pyjamas till skolan (och slippa välja kläder) i flera dagar. Pyjamasen valdes dock också ut med omsorg: Rosa nattlinne, Hello Kitty-mysbyxor och morgonrock. Med delfinörhängen och fiskbensfläta till.

Det är roligt att lämna mina barn när de är spända av förväntan inför en dag i skolan!

No comments: