Saturday, February 09, 2013

Efter stormen

Lördag kväll. Vi har verkligen klarat oss bra genom stormen - haft ström, vatten och till och med internet hela tiden, men nog märks det att vädret har varit extremt. Av våra tre lokala mataffärer var det bara en som öppnade idag. Förbudet mot biltrafik hävdes inte förrän kl fyra. Darrins aktiviteter med scouterna är inställda för i morgon också, MIT är fortfarande stängt minst till lunch imorgon. Mitt plan imorgon bitti blev inställt - nu flyger jag måndag kväll istället. Darrin tillbringade tre timmar minst idag på att försöka gräva fram vår bil ur snön.

Vi har haft en ganska mysig dag. När Whole Foods äntligen öppnade på eftermiddagen fick vi både kaffe och ingredienser till semlor. Ikväll blev det melodifestivalen med hemgjord pizza och semla framför TVn. Tjejerna älskade Sean Banan! I morse var vi ute allihop och mer eller mindre rullade oss i snön. Bilderna gör det inte riktigt rättvisa, men det är verkligen MASSOR av snö. Tjejerna pulsade iväg till sin kompis några hus bort och fick med henne till den övergivna parkeringen på mataffären, där de klättrade i snöhögsberg i en timme.

Precis när vi kom ut genom dörren i morse måste någon i grannhuset ha blivit allvarligt sjuk. Utryckningsfordon i mängd ryckte ut - först kom en polisbil, följd av en brandbil, en brandskyddsledare, an ambulans och ytterligare en polisbil. Vår gata hade bara en enkel fil plogad och snön låg djup på sidorna. Brandskyddsledaren körde fast in en plogvall och alla grannar fick rycka in och skotta och skjuta på för att den skulle komma loss. Det var då jag förstod att körförbudet kanske inte var så dumt i alla fall.

Här kommer några bilder från förmiddagen:


No comments: