Friday, November 11, 2011

Tomten på Veterans Day

Vi hade ledigt idag - på en fredag. Massachusetts firar ett antal viktiga högtider som inte tillmäts samma betydelse i andra delar av USA. I oktober var det Columbus Day, i dag Veterans Day.

Varning - nu följer en lång löst sammanhängande associationskedja av olika händelser. Jag och tjejerna började dagen med bok på soffan. Det visade sig att Nova hade jobbat med Regalskeppet Vasa på svenska skolan, så vi gick vidare till att forska om Vasa på datorn. Där stod det om Gustav II Adolf och att han var arg på sin kusin Sigismund i Polen. Vi försöker ofta hjälpas åt att läsa ord, så vi ljudade P-O-L-E-N och jag ville veta vem vi kände som kom därifrån (Zoeys kompis Filip). Nu läste Zoey inte Polen (som landet) utan Polen (som Nordpolen) så vi kom fram till att det snarare var Tomten som kom därifrån. Jag var ändå tvungen att kommentera att även om många tror att Tomten kommer från Nordpolen så tror jag fortfarande att han kommer från Finland.

Då kläckte Nova dagens kommentar:
- Det är en människa som har ganska mycket pengar som klär ut sig till Tomten och köper presenter till alla barn.

Darrin har rätt, hon tänker för logiskt för att kunna tro på ens Tomten - men här missade hon ett steg i tankekedjan :-)

No comments: