Thursday, November 03, 2011

"Fall foliage" i White Mountains

Vi hakade på en New England-trend i år och gjorde en utflykt till White Mountains för att titta på alla färgglada höstlöv. Det är nästan en månad sedan nu (det var andra helgen i oktober), så det här blir en något försenad rapport.

Det är så härligt med höst här - folk går verkligen in för att fira hösten och njuta av alla vackra färger, Halloween och Thanksgiving. Många väljer till och med att gifta sig på hösten i New England för det är en så allmänt accepterad sanning att det är den vackraste årstiden. Darrin och jag ville åka till White Mountains för att få begrepp om vad all hype handlar om, men vi var lite osäkra på vad Nova och Zoey skulle tycka. Det tar drygt två timmar att åka dit, och väl där skulle det också bli mycket bilåka... Överraskande nog gick det över förväntan och vi klarade oss från gnälliga barn.

När vi hade åkt hela vägen längs motorvägen och skulle svänga av mot Kancamagus Scenic Byway (huvudstråket genom White Mountains, New Hampshire) fastnade vi i bilkö. Det var så många som skulle svänga av på just den avfarten att den var helt igenkorkad. Vädret var fantastiskt, och det var söndagen mitt i en tredagarshelg. Vi var helt klart inte de enda som kommit på den fantastiska idén att tillbringa just den här dagen i White Mountains. Nova och Zoey var fascinerade av alla bilar:

-Är vi verkligen här bara för att titta på blad? frågade båda två.

När vi svarade ja valde de att njuta av läget och började båda två prata om att de ville fira sina födelsedagar i White Mountains. Vi fick en fin dag med många sköna stopp längs vägen. Nova plurrade med båda fötterna och Zoey med den ena (båda kan ordet plurra tack vare mormor!). Darrin fick solhuvudvärk och vi köpte bagels på Dunkin Donuts till matsäck (enda bageriet vi kunde hitta i Lincoln, NH). Nedan följer några bilder:



Vi var som sagt inte de enda som ville uppleva White Mountains en vacker söndag i oktober...

På väg hem ville Nova absolut få ett kort på den vackra månen. Det lyckades inte perfekt genom bilfönstret...

No comments: