Saturday, January 01, 2011

Barnvakt och Robert Earl Keen

I torsdags hade vi “professionell” barnvakt för första gången. Nja, professionell är fel ord, men betald barnvakt i alla fall. Barnvakten var 17 år och går i High School i vanliga fall. Nova och Zoey var mycket skeptiska innan, men Alex och Joey var tillräckligt extatiska för att lyckas övertyga dem om att det skulle bli kul. När jag frågade Nova morgonen efter hur det hade haft det ville hon först inte berätta. Sedan viskade hon: “Du får inte berätta för Daddy. Vi tittade på massor av TV.” I detaljförklaringen ingick även att de satte på TVn i sovrummet efter att de hade lagt sig.

Medan Nova och Zoey tittade på TV med sin inhyrda barnvakt gjorde jag och Darrin Texas på klassiskt vis. Dennis och Shirley tog med oss och Michelle till Fort Worth Stockyards för en riktig Barbeque, där vi fick betala för det kött vi ville ha, fick bönor och saltgurka gratis och fick äta på papper istället för på tallrikar. Vi tog både brisket, korv och revbenspjäll. Lokalen var full av infödda Texasbor i cowboyboots och –hattar. Från Stockyards fortsatte vi till Bass Performance Arts Center och den traditionella Nyårskonserten med Texasikonen Robert Earl Keen. Jag tror faktiskt att det var den bästa konserten jag någonsin har varit på. Vi har sett Robert Earls nyårskonsert förut, men i år var överlägset bättre än förra gången. Han skämtade vilt mellan låtarna, öppnade konserten med våra två favoriter och spelade nästan bara sånger vi kände igen hela kvällen.

Även Bass Performance Arts Center var fullt av typiska Texaskläder, kanske delvis kvällen till ära på grund av Robert Earl. Det läskiga är att jag nästan börjar tycka att cowboybootsstilen är snygg. Novas rosa julklappsboots är definitivt coola – hon smälter totalt in i miljön härnere. Zoey är en aning avundsjuk, men hon vill ha gula boots och det är inte lätt att hitta :-)

No comments: