Monday, December 26, 2011

Förberett för tomten

Vi firade jul i Boston bara vi fyra i år, i dagarna två. Julafton började vi med julstrumpa och mysfika, såg sista avsnittet på julkalendern och gjorde klart pepparkakshuset. Till lunch blev det en enklare version av svenskt julbord med sill, potatis, köttbullar, korv, skinka och hårt bröd. Sen eftermiddag blev det julgröt. På kvällen var vi bjudna hem till min jobbarkompis. Tomten kom på natten. Han tog sig in fast vi inte har någon skorsten, och la klappar i våra uthängda strumpor och under granen. Tyvärr var han inte nöjd med Darrins strumpa (den stora till höger) så han bytte ut den mot den mindre:
Före

Efter
Granen


"Fröken Kia" - äntligen, tyckte Nova

Nova vaknade först som vanligt på juldagen och smög in i vardagsrummet för att se vad som hänt. Sedan kröp hon upp i vår säng och sa "Tomten HAR varit här!". Vi övertalade henne att stanna i sängen en stund eftersom vi behövde vänta på att Zoey skulle vakna. Efter en stund smög hon ändå ut igen och kom tillbaka och sa "Daddy, jag har något tråkigt att berätta. Din strumpa är  borta!"

Till julklappsöppnandet blev det fika med småkakor, lussekatter och tunnbröd. Till lunch tog vi julaftonsrester och till middag lammstek med brysselkål.

Liten kom-ihåg-lista till nästa år:
1) Julservetter (i år hade vi bara rosa hemma)
2) Salta skinkan själva två veckor före jul (i år fick vi nöja oss med att ugnssteka en färsk, som blev ganska torr efter griljering, för det finns ingen rimmad att köpa här)
3) Odla hyacinter redan i juli (kommer jag garanterat att glömma igen)

No comments: