Sunday, August 05, 2012

Paddling i Elkhorn Slough Estuary

Nu är jag på flygplatsen i San Francisco påväg hem igen. Eller, hem och hem. Det känns inte direkt som hemma när inte familjen är där. De har en till Texasvecka att se fram emot innan vi ses i Boston igen.

Idag var Helena och jag och paddlade i ett naturområde vid Monterey Bay. Fantastiskt fint. Vi hyrde stabila "Open Deck" nybörjarkajaker, fick låna våtdräkter och paddlingsjackor och så bar det av in i Elkhorn Slough Estuary nära Moss Landing, strax norr om Monterey. Stillahavshamnen där vi började var full av "Harbour Seals" (heter det hamnssälar på svenska? Förmodligen inte) och havsuttrar. Vi paddlade in i flodmynningen Elhorn Slough förbi sjölejon och bland pelikaner.

Man fick inte lägga till någonstans i naturreservatet, så vi fick knyta ihop kajakerna och ta vår lunchpicknick mitt ute på floden. Medan vi satt och åt frustade det till i vattnet precis bredvid mig och ett sjölejon stack upp huvudet - det fick mig att hoppa högt.

Det coolaste med hela upplevelsen (utom njutningen av att paddla) var uttrarna. Jag visste inte att uttrar använder verktyg, men det gör de tydligen - de gillar att äta musslor, men kan inte öppna dem med labbarna, så de dyker ner till botten och hämtar en sten, återvänder till ytan, lägger sig på rygg och knackar med stenen på musslan tills den går sönder. Det var supercoolt att se, och höra - det lät som om de låg och klappade händerna!

Nova och Zoey har hunnit med Sea World i San Antonio med Grandma och sina amerikanska kusiner den här veckan - storkusinerna. De gick direkt från att själva vara stora i Sverige (jämfört med Alisia, 2 år) till att bli pluttkusiner, jämfört med Alex, 13, och Joey, 10. Darrin går kurs på ett hotell ca en timme från sitt föräldrahem. Nu över helgen är han ledig och ikväll sover han med tjejerna - skönt! De behövde få lite föräldratid igen. Det här är första gången som de har varit utan oss båda två så länge, och det blir en vecka till innan det är klart.

No comments: