Saturday, April 02, 2011

En alldeles underbar vanlig göra-ingenting-lördag

Vi har haft bästa sortens slapplördag idag. Inte en tvättmaskin har körts och inte ett badrum har blivit städat. Darrin fixade pannkakor till frukost, ovanligt invecklade (snigel-, nyckelpige- och fjärilsformade med banan-, blåbärs- och chokladsmak). Tjejerna och jag fick inte på oss kläder förrän efter lunch - vi byggde lego hela förmiddagen. Första projektet var Zoeys födelsedagslegobrandbåt från mormor och morfar. Nova blev också sugen så vi fick följa upp med att bygga hennes födelsedagslegohusbil från i december. Det var bara andra gången vi byggde ihop den, faktiskt, och Novas förmåga hade utvecklats enormt sedan förra gången - hon behövde knappt någon hjälp alls. Zoeys legobrandbåt (en av de två saker som stod högst på hennes önskelista inför födelsedagen) var däremot helt klart lite svår för henne fortfarande (men kul att göra tillsammans).

Efter lunch gick Daddy och Zoey till Target för Zoey ville titta efter en "legotjej" som hon kunde köpa för lite pengar som hon fått i födelsedagspresent. Hon hittade ingen legotjej, så det lutar åt en utflykt till legoaffären i morgon eftermiddag. Nova och jag plockade undan efter lunchen, klädde på oss och tog en cykeltur till Whole Foods för att köpa några saker till imorgon. Nova ritade världens gulligaste lapp för att vi skulle komma ihåg vad vi skulle köpa, med ett får (lammkött), en potatis och en morot (rotfrukter) och en clementin (frukt). När hon hade ritat klart clementinen gick hon och hämtade ett litet, runt klistermärke i sin nattduksbordslåda och satte på teckningen (clementiner brukar ha klistermärken). Jag måste nästan laminera lappen och spara den för framtiden! Vi tog Novas cykel till affären och det gick bra - utom att vi glömde låset, så vi fick packa i den i kundvagnen medan vi handlade. Vi fick en del konstiga blickar måste nog sägas. Nova sa själv "mamma, vad konstigt de tittar på oss". Efter affären delade vi en liten minipåse med godis i solen på en stor omkullfallen trädstam vid Fresh Pond.

Väl hemma igen tog vi oss varsin semla hela familjen, innan det var dags att börja med middagen. Sedan gjorde Nova och Zoey påskpyssel (skumklistermärken med ägg- och påskhareform som de fått av Grandma) vid köksbordet medan jag och Darrin lagade mat. Det blev kyckling med potatiskaka, mangosås och Cole Slaw, med fruktsallad till efterrätt. Det kändes tungt att dra igång middagsprojektet, men när vi väl satt där med levande ljus och åt så var jag glad att vi inte bara hade satt på lite snabb pasta istället.

Efter maten läste Nova, Zoey och jag första kapitlen i Zoeys födelsedagsbok "Sockerbullen på Kruskakullen". Den verkar mycket bra hittills. Nova somnade snabbt, men Zoey som hade sovit påväg hem från Target kastade sig i sängen en stund och bestämde sedan att hon ville sova med Daddy i stället. Zoey som förövrigt vaknade först av alla halv sju i morse, när jag till vardags brukar få väcka henne kvart i åtta för att hinna träffa henne innan jag går till jobbet. Typiskt!

No comments: