Saturday, November 06, 2010

Första Zipcarförsöket och dinosaurie på väggen

Jag vet inte om jag nämnde det redan men jag har gått och blivit en "Zipster". Zipcar är ett bildelningsföretag som är mycket populärt i Boston. De har avtal med MIT som gör det billigare för mig - därför blev det jag som anmälde mig, och inte Darrin. Alltså, fortsatt kvinnlig bilförare i vår familj.

I dag testade vi Zipcar för första gången. Efter en något trög start med arg Nova så lyckades vi ta oss de ca tre kvarteren till parkeringsplatsen där den röda Kian fanns att hämta. Dagens mål var IKEA. Allt funkade bra. Det blev lite stressigt på hemvägen, men vi hann i tid för att slippa försenings-straffavgift. Sedan testade vi systemet med att glömma Novas kängor i bilen - det blev några telefonsamtal innan vi lyckades få upp låsen igen för att komma åt dem, men det löste sig.

IKEA-utflykten blev en lampaffär. Vi köpte tre adventsljusstakar, en adventsstjärna, en pinnlampa till vardagsrummet, en hållare till fönstermyslampa i köket och varsin sänglampa till Nova och Zoey. Sänglamporna blev superpopulära och kom upp på väggen innan maten var klar. Darrin fick lov att markera med blyertspenna på väggen var skruvarna skulle sitta - och glömde förklara för Zoey att det var undantag, inte nya regler, att han fick rita på väggen. Efter maten hittade vi en stor bläckpennadinosaurie på väggen ovanför Novas och Zoeys pysselbord. En väldigt cool dinosaurie faktiskt, men på helt fel plats.

No comments: