Tuesday, November 23, 2010

Mormor och morfar är här!

De kom i lördags – och vi har lyckats hålla oss ordentligt sysselsatta sedan dess (därför heller inga nya blogginlägg de senaste dagarna). En kort dag-för-dag-rapport ser ut som följer:

Lördag – Julpyssel på svenska skolan. Nova, Zoey och Mamma tog tåget och började pyssla kl 14, Daddy hämtade Mormor och Morfar på flygplatsen i hyrbil och mötte upp någon timme senare. Då hade Nova hunnit göra godispaket till Morfar och Mormor, båda hade hunnit med smällkarameller och fika och halvvägs med varsin garntomte. Garntomtarna slutade sin karriär som garnbollar, för det tog slut på tid, men Nova och Zoey var mycket nöjda med det resultatet.

Söndag – Bilutflykt till Thanksgivings födelsestad Plymouth, där vi åt kalkonlunch med pumpa- och äppelpaj till efterrätt i ett tält vid Atlantkusten och tittade på USA-berömda Plymouth Rock, som visade sig vara i storlek ungefär som min kramkudde. Nova och Zoey uppskattade särskilt en smal gränd där de kunde träna på att springa, och ett tält med barnaktiviteter. Bästa aktiviteten var att klistra skumklistermärken på små vykort. Damen som ansvarade för aktiviteten var mycket fascinerad av Nova, som var det första barn hon någonsin hade sett som plockade ut de överblivna extrabitarna runt skumformerna för att klistra på sitt kort istället för skumformerna själva.

Måndag – Mamma: Jobb. Resten: Vetenskapsmuseet. Mormor och Morfar hann också ta med tjejerna på cykeltur runt Fresh Pond medan Daddy och Mamma var på skolbesök på förmiddagen. Familjen hann låsa sig ute ur lägenheten (tack Morfar för att du lyckades få upp låset!) och Mamma och Daddy fick avsluta kvällen med att gå på nya Harry Potter på bio (lyxigt).

No comments: