Thursday, February 10, 2011

Kan jag få komma förbi sked tack

Novas frukostritual blir mer och mer invecklad för varje dag. Det viktigaste är juicen och "kaffet" (varm mjölk). Det ska vara i samma glas (juicen) och blommiga kopp (kaffet) varje dag, och lika fullt. För sisådär ett år sedan började hon fråga mig "Juice eller kaffe?" varje morgon för att på så sätt bestämma vilken hon skulle dricka först - för ett par månader sedan övergick det till uppmaningen "Säg juice, mamma"! Hon hade tröttnat på att jag började sjunga "Juice eller kaffe spelar ingen roll" varje morgon på Supersnälla Silversara och Stålhenrik-melodi ("Tjej eller kille spelar ingen roll, alla kan dansa och spela boll...")

Sista veckorna har det kommit till ett nytt moment i frukostrutinen. Juice- och kaffeglasen måste dras längs med gröttallriken förbi skeden till kanten av bordet innan Nova kan lyfta upp dem för att dricka. Därmed tillkom även ett nytt uppdrag för mamman:
-Säg "Kan jag få komma förbi sked tack!"
(Upprepas minst fyra gånger varje frukost - juice till Nova, juice tillbaka på plats, kaffe till Nova, kaffe tillbaka på plats.)

No comments: