Sunday, March 27, 2011

Fyraåring i familjen (igen)

I går fyllde Zoey år - äntligen. Hon har längtat och längtat ända sedan Novas födelsedag i december, och nu var det äntligen hennes tur. Jag tror att det blev en härlig födelsedag. Vi började som vanligt med frukost på sängen (eller luftmadrassen för att vara mer exakt, eftersom Grandma och Grandpa var på besök och hade tagit över Novas och Zoeys rum). Zoey sov mycket hårt när vi kom och det tog några minuter för henne att vakna tillräckligt för att öppna presenter, men hon kom snart igång, och hon njöt i stora drag. Jag var lite missnöjd med presenterna, men det blev tillräckligt bra som tur var. (Exempel: PlayMo-dykare och pirat, tågbro till BRIO-tågen, nya kläder till dockan Emma som jag hade sytt, Starwars-hjälm. Darrin säger att vi helt enkelt lyckades så bra med att komma på presenter till Zoey i julas att det inte fanns så mycket bra kvar att välja på :-)) Hon fick också sin frukostfavorit ugnsbakade croissanter, och varm choklad i vår nya grattismugg med hjärtan.

Förmiddagen blev kalasförberedelser. Jag, Nova och Zoey bakade tårta. Zoey hade själv planerat sin tårta - det skulle vara en pool med nallar som badade (jag älskar Zoeys fantasi!). Vi gjorde en fyrkantig tårta med vit grädde runt och blå grädde i mitten, som vatten, och ramade in "vattnet" med vindruvor för att poolen skulle framträda lite tydligare. Nova och Zoey vände också några vindruvshalvor upp och ner som "båtar" i poolen, och sedan tog vi fram godisbjörnarna och släppte loss. Det blev björnar som doppade tårna från kanten, björnar som stod på huvudet i vattnet, björnar som åkte båt och björnar som simmade. Efter en stund kom Nova på att vi behövde en strand också, så vi blandade till lite gul grädde och gjorde björnar som solade. Vi var mycket nöjda med slutresultatet!

Grandma och Grandpa tog med Zoey och Nova till McDonald's för att äta lunch, medan Darrin och jag avslutade kalasförberedelserna.

Det blev lite "insektstema" på kalaset - Darrin och tjejerna hade laminerat fjärilar under veckan som vi hängde upp runt huset. En av aktiviteterna blev att bygga en egen insektsfälla, med skruvar och häftpistol och nät och träbitar, och skumklistermärken som dekoration. Vi avslutade med en skattjakt med fem ledtrådar skrivna på utklippta insekter och utspridda runt huset. Barnen fick varsin fjärilshåv att ha med för att "fånga" ledtrådarna, och påsarna som de till slut hittade i ugnen innehöll bland annat plastinsekter att stoppa i fällan, insektsgodis och små luppar att studera insekterna närmare med. Vi känner fortfarande inte så många i Boston, men två barnfamiljer kom på kalaset med varsin fyraåring och en 1.5-åring - det kändes ganska lagom. Det får bli riktiga klassiska barnkalas för tjejerna nästa år när de har börjat skolan.

Gästerna gick kl 16:30, efter att ha retat Darrin lite för att hans planeringslapp med "16:30 - Guests leave" låg framme i köket :-) Sedan fick Zoey öppna presenter från Grandma, Grandpa, Michelle med familj, Dana och Baylee innan middagen. Hon fick sin efterlängtade barnvagn till dockorna - och det blev dagens överlägset största konflikt. Nova hade haft en till och från ganska jobbig dag som storasyster till födelsedagsbarnet och vagnen blev hon mycket avundsjuk på - samtidigt som Zoey absolut inte vill låna ut den eftersom Nova inte har lånat ut sin på de tre år som hon har haft den...

Middag blev pannkaka och pannkakssoppa (Zoeys val). Zoey kändes trött men nöjd när hon gick och la sig - och jag med!

No comments: