Sunday, October 17, 2010

Besök från Uppsala

N&Zs förskollärare T från Uppsala är på rundresa i USA med sin syster. I går var det dags för ett stopp i Boston. För oss blev det första besöket från Uppsala.

Vi hade en härlig dag. Det började direkt efter kalaset med en snabb promenad från South End till Centralbibiloteket vid Copley Square, med barn som var ovilliga att gå själva och blöta nymålade pumpor som krävde alla våra händer. Så fort N&Z fick syn på T utanför biblioteket växlade de från låg- till högenerginivå. N gjorde kullerbyttor på asfalten i glädjen! Från Copley Square till Boston Common var det inga problem att få dem att gå.

Vi kollade in Ankfamiljstatyn från boken "Make Way For Ducklings" innan vi slog in på en av Bostons mest berömda sevärdheter - the Freedom Trail. Freedom Trail tar besökaren runt på promenad förbi en hög betydelsefulla platser i Boston, och, som jag fick veta från en British Airways-reklam som kom på mailen tidigare i veckan - det går inte att vilse. Allt man behöver göra är att följa ett tydligt spår av röda tegelstenar på marken i ungefär två miles. Vi gjorde ett obligatoriskt besök på Boston-institutionen Dunkin Donuts och orkade nästan hela vägen till slutet innan vi tog tunnelbanan hem för att fixa middag.

Till middag gjorde vi ett experiment och kokade hummer. Hummer var på rea häromveckan och då kunde jag inte få D att prova (han tyckte det kändes för grymt mot humrarna) - men den här helgen var det hans förslag. Jag tror han blev inspirerad av vår ö-resa förra helgen när vi hittade hummertinor som drivit upp på land. Gott blev det i alla fall!

No comments: