Friday, October 22, 2010

Nova och Tidningen

Nova tycker om att hämta tidningen. Det började redan i Uppsala där UNT varje morgon fanns på plats i en liten hållare direkt utanför lägenhetsdörren. Nova åtog sig uppdraget att hämta den innan hon kunde nå själv och behövde hämta pallen från badrummet för att klara av projektet.

Här i Boston har vi inte UNT utan Boston Globe, och den kommer inte i en hållare utanför dörren utan slängd i en plastpåse på trottoaren. Nova tycker fortfarande att det är lika roligt att hämta tidningen varje morgon. Hon upptäcker ständigt nya saker också. Första gången hon hämtade tidningen på en regndag blev hon mycket fascinerad av ett den låg i två påsar istället för en. Hon samlar också samvetsgrant in grannarnas två tidningar och lägger dem direkt utanför deras dörr varje dag. Hon vet att Boston Globe är vår och New York Times är deras och ser skillnad på de två.

I bland händer något extra äventyrligt. I går till exempel ropade hon exalterat på mig medan hon fortfarande var ute: "Mamma, kom och titta!" Det mycket intressanta och viktiga som hon ville visa var att plastpåsen runt tidningen var öppen i båda ändar.

No comments: