Friday, October 29, 2010

Halloween, som sagt

Vi har 12 pumpor i varierande storlekar och stadier av dekoration ute på trappan. Två stora traditionella utskurna "Jack-O'-Lanterns" som Darrin skar ut förra helgen efter mall av Nova och Zoey, två som blev målade på Sams kalas för två veckor sedan, två med klistermärkesansikten från N+Z+Ds besök på barnmuseet igår och 6 mindre dekorationspumpor. Ett större antal av pumporna har små gnagmärken från ekorrar som har hälsat på på trappan. De stora pumporna har redan hunnit bli mögliga. De kommer att åka direkt i soporna måndag morgon när Halloween är slut.

Det är kul att hitta på sätt att använda pumpa i mat och bakning. Hittills har det blivit pumpasoppa, pumpamuffins, pumpabröd och klassikern rostade pumpakärnor. Jag längtar efter att få prova att göra pumpa-äppel-strössel-muffins med Zoey när Darrin och Nova är på fotboll imorgon, och pumpacheesecake till efterrätt till i morgon kväll. Pumpadipp har jag också hittat recept på. Darrin och tjejerna har gjort Rice Krispie Treats i spökkakformar.

Nova och Zoey fick lov att bestämma sig för tre veckor sedan för vad de skulle klä ut sig till på Halloween så att Darrin kunde börja förberedelserna. Z+D ska vara gruffaloer, N+jag blir häxor. Darrin har sytt gruffalokostymer till sig och Zoey. När han från början beskrev idén för mig fick jag ta djupa andetag för att inte bli trött av att bara lyssna. Det har blivit många kvällar med djupa andetag, men nu hänger två färdigdekorerade bruna munkjackor över fåtöljen i vardagsrummet, båda med ett 20-tal lila uppstoppade taggar i filt, två vita horn och bruna öron med rosa i mitten. Ärligt talat blev resultatet helt fantastiskt. Han skulle kunna sälja dem och tjäna pengar. Det var värt till och med frustrationen den kvällen när Darrin försökte använda symaskinen för att sy taggar och jag fick rycka in minst 20 gånger och laga den.

Till Nova och mig har vi köpt lösnaglar och blå hårsprej. Sedan blir det mörka fluffiga kläder, häxhattar och ansiktsmålning. Det ska nog också bli bra. Tyvärr måste jag åka till flygplatsen kl 17:30 på söndag för en jobbresa - typiskt dålig timing, lagom till årets "trick-or-treat". Jag överväger blått hår och stora kjolar på flyget för att kunna vara med dem in i det sista.

1 comment:

Mormor said...

Ojojoj! Vi som såg gruffalokostymen, inte fattade vi att Darrin hade gjort den själv! Vilket jobb! Det måste vara jättebra gjort! Den var ju jättefin och söt! Nej visst ja, inte söt! Hemsk! var det ju så klart!