Saturday, October 23, 2010

Head of the Charles

Den här helgen är det regatta i Boston. Vi tog en promenad ner till floden på eftermiddagen för att insupa atmosfären. Jag hade blivit varnad på jobbet att det bara skulle vara snobbar och fulla människor där, men vi stötte mest på vanliga, trevliga lördagsflanörer precis som oss själva, inklusive många barnfamiljer.

Regattan är en stor roddtävling med 9000 deltagare från 19 länder. Den visade sig också vara något av ett reklamjippo. Nova och Zoey stormtrivdes och njöt av gratisprover på allt från glass via fruktjuice till pizza. Det bästa var ändå ståndet med dataföretagsreklam där det fanns svarta muggar med godis utställda. Zoey tog en hel näve och jag hjälpte henne stoppa den i fickan för att hon inte skulle tappa några bitar. Det tyckte hon var så mysigt att hon bestämde sig för att inte äta godiset förrän vi kom hem - men hon gick och kände på fickan hela tiden för att försäkra sig om att godiset fortfarande var kvar. Supergulligt.

När vi hade strosat omkring och ätit gratisprover länge och väl bestämde Nova att det var dags att "titta på båtarna lite också". Hon valde en plats vid vattnet åt oss och slog sig ner.

+++++++++++

Förövrigt åt vi pumpasoppa och svenska pannkakor med pumpaglass, pumpasylt och kanel till lunch för att komma i stämning inför Halloween. Och i kväll fick Nova och Zoey rita ansikten på sina pumpor. Darrin skar ut ansiktena och så ställde vi pumporna på trappan, satte i ljus och ringde på grannarnas dörr för att visa. Nova gick också in och hämtade rostade pumpakärnor att bjuda på.

+++++++++++

Dagens totala höjdpunkt var nog ändå att vi äntligen fick fart på värmen. Det visade sig vara så lätt som en knapptryckning på termostaten i vardagsrummet!

No comments: