Saturday, October 02, 2010

Fotbollsträning och hängselbyxor

Nova och Darrin var på fotbollsträning i morse igen. Zoey och jag slappade oss i form. Först åt vi upp vår frukost i lugn och ro. Sedan plockade jag lite i köket och lyssnade på radio medan Zoey lekte. (Man skulle kunna tro att det var Sverige-dag på radio idag, de hann med både Ace of Base och Roxette på de 30 minuter vi lyssnade.) Sedan bakade vi "bullar" (Zoeys ord, egentligen bananmuffins). Nova vill att jag och Zoey ska följa med till fotbollsträningen och titta. Det blir lätt en lite svår situation - Zoey skulle helst också vilja spela, men man måste vara 4 år, så hon får inte. Alltså försöker jag göra det så mysigt som möjligt för Zoey medan Nova är borta - medan Nova vill vara med mig hela helgen eftersom jag jobbar hela veckan och hon är med Darrin hela dagarna, och blir ledsen när vi inte följer med till träningen. Fel hur man än gör. Vi bestämde att Zoey och jag ska följa med nästa vecka för att Nova skulle vara glad när hon åkte idag, så nu gäller det bara att börja förbereda Zoey i tid. I går kväll frågade vi Zoey om hon ville följa med idag - hon sa nej. Hon och jag skulle baka bullar sa hon, som skulle bli klara lagom tills Nova och Daddy kom hem, och vi skulle spara så att Daddy fick smaka. Så vi bakade bullar. Sedan tog vi cappucchino och färska muffins till morgonfikat när vi var tillsammans allihop igen.

Vi hann också med att köpa hängselbyxor till Nova innan lunch. Äntligen! Hoppas hoppas att hon fortsätter vara nöjd med dem - de senaste 6 månaderna har byxor och Nova varit ett problem. ALLA Novas byxor "åker ner" så fort hon rör sig. Vi har försökt förklara att tights glider ner lite på alla, inte bara på henne. Fröknarna på förskolan i Uppsala försökte med samma argument. Vi har testat jeans som man kan knyta hårt i midjan. Vi har testat byxor som når upp till bara precis under midjan. Vi har provat strumpbyxor. Inget funkar. För att vara helt rättvis så har Nova en ganska utstående hård mage och små höfter så jag kan förstå att byxor glider ner ovanligt lätt på henne. Så, för sådär en tre veckor sedan kom vi på att vi skulle prova hängselbyxor. Men, det var lättare sagt än gjort! Vi har letat i minst 5 affärer utan framgång. Hängselbyxor verkar helt enkelt inte vara på modet för 4-5-åriga tjejer. Nu hittade vi i alla fall äntligen ett par (ärligt talat på killavdelningen, men berätta inte det för Nova!). När hon hade fått dem på sig sprang hon runt varv på varv i affären för att testa att de verkligen inte gled ner ens när hon sprang. Om det fortsätter på samma väg så var det väl värt 15 dollar. Vi håller tummarna för att ingen ska skratta åt hennes stil (hon är väldigt känslig för sånt!) och för att hon ska kunna tänka sig att gå över till att använda tröjor för att det ska funka med byxorna (hon är beroende av långa klänningar).

Vi hann också med ett par sköna timmar i lekparken idag, och ett till bakprojekt - oatmeal cookies med pecannötter och chokladbitar. Första kakan på mycket länge som Zoey tycker om.

No comments: